Geniale Gummidyr der kan overliste de fleste ørred!

Gummidyr der ikke skuffer!

De sidste par år har jeg altid været en sucker for gummidyr. Jeg har afprøvet utallige slags, men vender altid tilbage til favoritterne. Ofte har fiskeri med gummidyr kun været med bombarda i ørredsøen, men de små geniale farverige banditter kan meget mere end det! Jeg taler selvfølgelig om B-Maggots fra Magic Trout. De små orme lignende gummidyr, kan fiskes på mange forskellige måde. Det er kun fantasien der sætter grænser. I min spæde start fiskede jeg dem på et så kaldt Carolina RIG. Du kan se mere om  Carolina Rigs her i linket, men gør dig lige en tjeneste og læse færdig først.

En af mine klart nuværende favoritter er fiskeri med glaskæder. Mest fordi man kan variere sin agn rigtigt hurtigt. Rigget er alsidig og alt efter ønske kan man fiske med Gummidyr, Bait (Spinbait), flue og orm efter glaskæden. De dage hvor fiskeriet er rigtig svært bruger jeg ofte denne teknik. Jeg går gerne en runde og høre hvilke farve andre har haft held med. Vi kender alle de dage hvor kun fluefiskerne kunne få ramt på fiskene, men det er der råd for.

Gummidyr der virker!
Fin 3 kilos ørred, taget på B-maggots i grøn/hvid.

Jeg rigger op med en glaskæde på min Shorty 1 stang og binder 50cm flourcarbon på efterfulgt af en ultra tynd og helst widegab krog str 6-8. Jeg montere nu mine 2 B-maggots så den først sidder ret på krogskaftet op langs linen. Den anden sætter jeg så den danner en L form gerne lige så i stedet for  en 90 grader vinkel, sidder den i en 130 graders vinkel. http://www.rasmus.is/dk/T/M/stm13p01j.jpg

B-maggots monteret i en L form på 90grader. Det er vinkelen på den sidste B-maggot der afgør hvor hurtig den rotere.

Glas og blykæde rig

Kast rigget en meters penge ud foran fisken og lad den synke kort. Begynd indspinning i små nøk, så gummidyret rotere. Afviser fisken, så prøv igen eller skift farve. Lige pludselig så kommer den. Er det helt håbløst, så giv fisken 10 minutters pause og fiske efter en anden i mens.

Mens Bait er mest til regnbueørred kan, Magic Trout B-Maggot snildt overtale søens andre ørredarter. Har båed tage tigerørred og bækørred på de små geniale gummidyr.

Tigerørreden havde ikke en chance mod Magic Trouts B-maggots
Flot lille Tigerørred på godt et kilo. Tigerørreden kunne ikke stå for den grønne/hvide B-maggot.

Husk at variere indspinnigen efter hvor dyb søen er, eller hvordan fiskene reagere på din agn. Vigtigst af alt skift gerne ofte farve. Jeg booster nogle gange min agn med Browning Marble Dust med hvidløgs duft. Få det ikke på tøjet, da det lugter fælt. Ørrederne kan fanges på B-maggots året rundt. Husk dine Polaroid solbriller kan være et super våben, sammen med dine B-maggots. Du har meget nemmere ved at følge fiskene og give modhug på det helt rigtige tidspunkt.

Jeg nævnte tidligere man også kunne fiske B-maggots på indikator, på samme måde som fluefiskere gør det. Der kommer en artikel om dette snarrets. Du kan læse min beretning fra den først tur med indikatorfiskeri og meget andet på https://www.facebook.com/fishmaniadk/

 

 

 

Med disse ord er det bare knæk og bræk

 

B-maggots dur året rundt
En flot fisk, som bed på de sort/røde B-maggots

 

 

 

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....
Translate »