Gummi stopper

Gummi stopper, formålet med at bruge gummi stoppere er typisk at beskytte din knude. Gummi stopper bruges oftest mellem dit flåd og knuden på dit svirvel.

Køb ordentlig kvalitet

Kvaliteten på disse stoppere er utrolig svingende, jeg købte i starten en masse hjem fra Kina, det har kostet mig et par flåd og et par fisk. Når et f.eks. Bombarda flåd kastes ud, så vil den, når det landet ude i vandet, men relativt stor kraft banke hele sin vægt ned i knuden ved svirvlet, det kan disse knuder ikke holde til i længden. Derfor montere man en gummi stopper i mellem, til at tage dette massive tryk fra Bombarden. Men er denne gummi stopper ikke i en ordentlig kvalitet, altså typisk ikke elastisk nok, vil knuden alligevel blive ødelagt efter få times fiskeri og resultatet er mistede fisk og mistet udstyr.

En god kvalitet gummistoppere kan fås for 15 kroner for 10 stk. Dem jeg købte i Kina kostede 9 kroner for 10 stk, så vi snakker 6 krones forskel eller 60 øre stykket. Det er virkelig et dårligt sted at spare.

>> Test af Magic Trout stopper

Gummi stopperen monteres ved at sætte hovedlinen ind i løkken ved stopperen og simpelthen trække denne ud på linen – enormt simpelt og selv med våde og kolde fingre er det nemt.

Gummi stopper oval
Gummi stopper oval
Gummi stopper rund
Gummi stopper rund

 

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....