Besøg hos Zebco Europe

Jeg fik i november måned mulighed for at besøge Zebco Europe’s hoved kvarter i Tostedt, en lille by sydvest for Hamborg.

Byen er ganske lille og ud over en “Dänisches Bettenlager” byder byen ikke på ret meget.

En ganske almindelig kontorbygning

Zebco’s hoved kvarter er en ganske almindelig kontor bygning med et temmelig stort lager. I oktober måned hvert år, sætter Zebco et ganske stort show telt op, så presse, forhandlere, team fiskere og andre samarbejdspartnere kan se produkt nyhederne til næste sæson. Desværre var mit besøg lige 1 uge for sent, så teltet var på vej ned.

Zebco Europe's hoved kvarter i Tosted
Zebco Europe’s hoved kvarter i Tosted

Mødet hos Zebco Europe var med Frerk Petersen, med den lange titel: Director Europe Marketing & Product Development

Frerk er en uhyggelig travl mand, men jeg var så enormt heldig, at få en helt time af hans kostbare tid. Frerk er en yderst dygtig trolling fisker og har flere store bornholmerlaks på samvittigheden.

Frerk Petersen
Frerk Petersen

Kæmpe lager

Lagerbygningerne består af flere forskellige lager rum. Et lager til alle varerne der komme ind til huset, et rum til varer på vej ud. Da jeg besøgte kontoret, var der ved at blive skibet en masse kasser af sted til Sydafrika, hvilket til min overraskelse er en ret stor fiskenation.

Lagerrummet for egne produkter et temmelig stort, alligevel har de så store plads problemer. For at imødekomme plads problemerne har de har lejet dem ind i hele 5 andre lokationer i byen for at få mere plads. Internt arbejdes der på højtryk for at finde en anden lokation, så alt lageret kan samles et sted.

Når der kommer en ordre ind, så printes der en ordre liste og med en ganske almindelig indkøbsvogn, samles ordren sammen til kunden

Zebco hovedkvarter
Zebco Europe’s hoved kvarter i Tostedt

Tysk logistik spiller bare

Når varerne er samlet sammen, sættes en label på ordre bekræftelsen som identifikation på, at denne del er overstået. Næste step i processen er yderligere kontrol, disse vogne afventer den kvindelige kontrollør bagerst i billedet dobbelt tjekker, at alt er som det skal være. Er alt ok, sætter hun endnu et mærkat på ordrebekræftelsen.

Sidste step i processen er indpakning

Zebco hovedkvarter
Zebco Europe’s hoved kvarter i Tostedt

Selve indpakningsprocessen er yderst effektivt, det er tydeligt at disse gutter har skibet rigtig mange pakker afsted. Det tog dem ikke mange minutter at pakke en ordre yderst forsvarligt ned.

Zebco er en af UPS’s helt store kunder, så de har direkte adgang til deres computere og kan selv printe de rigtige labels ud og sætte på kasserne. Det er rigtig mange lastbiler der hver dag forlader lokationen i Tolsted tungt læsset med fiskegrej.

Desværre var det ikke muligt, at se nyhederne for 2015 som jeg havde håbet på, det kom jeg desværre en god uges tid for sent til. Men super spændende var det at besøge Zebcos hoved kvarter. Efter 55 minutters spændende snak om det danske marked, mulighederne, udfordringerne og ikke mindst potentialet rejser Frerk sig op, det er tid til et nyt møde ude i byen. Vi siger farvel og inden længe ser jeg Frerk i hans hvide Audi forlade p-pladsen.

 

Del indlægget med dine venner....