Bidmelder

En bidmelder benyttes til rigtig mange typer passivt fiskeri. Det kan være bundfiskeri efter ørreder, eller karpe/stør fiskeri, hvor maddingen ligger på bunden og afventer fisken. Den eneste identifikation du har på bid, er trækket i linen.

Elektronisk bidmelder

Zebco’s elektroniske bidmeldere kommer med en række funktioner, som sikrer dig optimale muligheder under dit fiskeri. Så snart der er træk i linen, vil en elektronisk bidmelder give lyd og lys fra sig. Du kan få nogle hvor der er fjernbetjening til, så du i ro og mag kan sidde og slappe af og ikke nødvendigvis være lige ved siden af stangen. Elektroniske bidmeldere fåes fra få hundrede kroner op til mange tusinde kroner.

På Zebcos bidmeldere er det mulighed at juster hvor følsom den skal være.  Det er ekstremt vigtigt, da der kan være stor forskel på om du fisker ørreder eller stør. Ligeledes kan skiftende vind- og vejrforhold i den grad spille ind på følsomheden. Det er jo møg træls den giver falsk alarm hele tiden, ligeledes er det også irriterende hvis den ikke giver lyd fra sig når fisken endelig bidder på. De billige bidalarmer opfanger aktivitet via en rullemekanisme, hvor træk i linen får et lille hjul til at bevæge sig, på de dyre modeller foregår denne registrering af træk i linen via nogle sensorer.

Tone og volume kan justeres på alle modellerne og de kan alle udsende alarmtone på op til 100 db (meget højt!). Det skulle være nok til at vække dig , hvis du fisker om natten. Der er også indbygget lysdioder, så du også kan følge med i aktivitet, selv når lyden er slået fra.

Zebco elektronisk bidmelder
Zebco elektronisk bidmelder

Zebco elektronisk bidmelder
Zebco elektronisk bidmelder

Mekaniske bidmeldere

Dette er naturligvis en meget billigere løsning og i mange tilfælde lige så god en løsning, dog kræver denne løsning, at du hele tiden visuelt holder øje med din fiskestang.

Der er forskellige mekaniske bidmeldere, en løsning er en lille klokke du montere på din stangspids, så snart denne bevæger sig, vil klokken sige en lyd. Denne løsning kræver en følsom stangspids og virker ikke ved meget blæst.

Mekanisk bidmelder
Mekanisk bidmelder

Af andre bilmeldere, er der nogle typer man sætter direkte på linen.

Mekanisk bidmelder
Mekanisk bidmelder

Mekanisk bidmelder
Mekanisk bidmelder

Begge modeller sættes på linen mellem de sidste øje og dit hjul. Er der bevægelser på din madding ude i vandet, vil det kunne ses på enten clipsen eller på ringen. Det er begge meget billige løsninger og virker fint, hvis du sidder ved siden af stangen og konstant kan holde øje med den.

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....