Bly og glaskæder

Tremarella fiskeri med Bly og glaskæder er ukendt for de fleste. Men metoden er hamrende effektivt, så hvorfor ikke prøve?
Kæderne består enten af små glasstykker eller små blystykker, begge synker ned i vandet, men bly naturligvis noget hurtigere en glasversionen.

(Det er ikke tilladt at fiske med bly i Danmark, så mine erfaringer er gjort i Tyskland)

Kæderne er ca. 30 cm lange og har monteret en svirvel i begge ender.

Opbygning:

En kæde indeholder forskellige antal stykker glas/bly, men typisk er der et sted mellem 6 og 8 stykker i en kæde. Mellem disse stykker sidder der nogle bitte små fjedre. Når der fiskes via Tremarella metoden, vil glas/bly banke ind i disse fjedre og der skabes små trykbølger og lyde i vandet.

Tremarella glaskæde
Tremarella glaskæde

Bly og glaskæder fås i forskellige vægte og forskellige synke hastigheder. Jeg fisker med en 4 grams glaskæde (top) og en 6 grams blykæde (bund)

Tremarella blykæde
Tremarella blykæde
Tremarella glaskæde
Tremarella glaskæde

 

Fælles for begge er, at den ene ende monteres direkte på hoved linen. I den anden ende monteres ca. 0,8 – 1,2 meter fluorocarbon line og afsluttes i en spadekrog.

>> Sådan laves en glas/blykæde rig

Sådan fiskes de:

Når jeg kommer til en fiskesø og jeg kan se der er rigtig meget aktivitet i overfladen er det oftest glas eller blykæder jeg benytter først. Kæden har to formål den skal fungere som kastevægt, samt den skal via Tremarella teknikken tillokke fiskene via den lyd vægtene og fjedrende skaber.

Blyvægten: Det er faktisk altid denne jeg starter ud med. Jeg bruger simpelthen denne til at finde ud af hvor fiskene er. Jeg kaster ud, og lader blyet synke lidt ned i vandet. Ved at holde stangspidsen meget lav og spinne ultra langsomt ind, fisker jeg dybt. Spinner jeg lidt hurtigere og holder stangspidsen højt, fisker jeg noget højere i vandet. På den måde jeg kan af fiske vandet og finde fiskene.

Glaskæden bruger jeg kun når jeg ved fiskene står højt i vandet. Denne fisker jeg ned til omkring 1 meters dybde.

>> Læs mere om Polaroid briller her

Som madding bruger jeg altid B-Maggot eller Wormtail

>> Læs om Magic Trout B-Maggot

>> Læs om Magic Trout Wormtail

 

Her kan grejet købes der er vist i ovenstående artikel

>> Quantum Glas kæde.

 

 

 

 

 

Del indlægget med dine venner....