Fluefiskeri med Bombarda

Fluefiskeri med Bombarda var nyt for mig for et par år siden.

Jeg har været fluefisker i rigtig mange år, helt tilbage til tiden hvor jeg fiskede med min Morfor og hans splitcane stang. I de seneste år er det ikke blevet til så meget fluefiskeri, ikke for jeg ikke tror på det mere, det skyldes mere at der er så meget nyt og spændende på “hylden” at jeg simpelthen har prioriteret anderledes.

Fluefisker
Fluefisker

Fluefisker igen

I dag har jeg genoptaget min fluefisker karriere igen, dog ikke med min fluestang, men der i mod med mit Bombarda setup. I stedet for at fiske med Trout Bait eller Wormtails, så binder jeg simpelthen en flue i enden på mit rig.

>> Læs om fiskeri med Bombarda

Der kan selvfølgelige være dage, hvor flue­stangen giver bedre, fordi fiskene er så tæt på eller så sky, at det bliver for upræcist og klodset med Bombarda stangen.

Men  i store søer hvor der skal afsøges en masse vand for at finde fiskene, er der bare ikke meget, der slår Bombardaen. Her bruges ikke tid på blindkast – og kastene er med Bombarda er ofte over dobbelt så lange som med flue stangen, hvilket især når fiskene er jævnt fordelt på alle afstande, og ofte en del længere ude i søen, betyder at man får præsenteret fluen for mange flere fisk.

Når jeg Bombarda fluefisker bruger jeg alt fra et flydende Bombarda til en hurtigt synkende. Vægten fra et Bombarda, skal nok trækken fluen med den i den dybde man ønsker. Ellers har man stadig den mulighed, at sætte et 0,4 grams splithagl på linen.

>> Hvordan jeg laver et Bombarda Rig

>> Sådan fisker jeg med synkende Bombarda og flue

Kombination der virker

Bombarda flåddet i kombination med fluefiskeriet er, at man med den kan flytte en let agn langt ud i et kast og med brugen af forskellige flåd og varieret indtag, kan man fiske sin flue i lige nøjagtig det tempo og i den den dybde, man ønsker.

Man kan med andre ord fiske med flue, selvom man spinnefisker.

Fluerne man benytter er helt de samme som til almindelig fluefiskeri – dog har Quantum i samarbejde med Magic Trout Tem samlet en serie fluer deres erfaringer siger er toppen ved fiskesøen og dertil kan jeg kun give dem ret.

Quiver i sort og rød, de er helt utrolig levende i vandet og et par stor fangere (Marabou)

Quiver
Quiver
Quiver
Quiver

Vibro monteret med en lille propel der giver tillokkende trykbølger i vandet – Marabou halen virker ydermere super tillokkende

Vibro
Vibro
Vibro
Vibro
Vibro
Vibro
Vibro
Vibro

Grubby serien består af to fluer, begge i det velkendte Montana design, disse fluer har i generationer været stor fangere med put and take søen

Grubby
Grubby
Grubby
Grubby

Gazer, ved et bruge en indspinning med mange spinstop, men man grundet fluens tunge hoved generere en meget speciel gang i vandet. Fluen er egentlig lavet til kystbrug, men flere og flere har den også med i put and take søen

Gazer
Gazer
Gazer
Gazer

Fluerne fåes også som færdig monterede rigs lige til at montere efter bombarda flådet. Modellen med flue hedder Streamer Rig.

Der er tre forskellige modeller 1. Første model er med traditionelle fluer fra Montana serien i sort/gul eller sort/rød. 2. De næste i serien er Vibro, fluer i Marabou familien med en stor busket hale. Disse er ydermere monteret med en lille propel for at giver yderligere vibrationer i vandet. Farverne er hvid og sort. 3. De sidste i serien er også fra Marabou serien, men med et tungt hoved der giver en fed gang i vandet. Disse er sort eller rød.

>> Læs om Magic Trout Streamer Rig

 

 

 

Del indlægget med dine venner....