Brugen af Magic Trout Pilot

Brugen af pilot er nærmest ikke eksisterende i Danmark, desværre for det er virkelig en genial opfindelse. Modellen jeg bruger hedder Magic Trout Pilot.

En pilot er en kugle i et materiale der giver den maksimal opdrift. Selve kuglen er ganske lille og fås i mange forskellige farver. Prisen er typisk omkring en krone stykket.

Magic Trout Pilot
Magic Trout Pilot

Opdrift til madding

En pilot bruges typisk hvis du vil sikre opdrift til f.eks. til madding eller som bid indikator. Fordelen ved disse er, at de er ganske lette for en ørred at trække under vandet, så modsat et flåd, opdater de næppe denne pilot når de bider.

Hvis man fisker med et stort flåd, ala Magic Trout Trawler, så vil jeg typisk montere en pilot på linen. Når en ørred bider, vil det eneste de skal trække under vandet være pilot’en og det vil de næppe bemærke. Skulle de derimod trække hele flådet ned, så vil det kræve noget mere arbejde og de vil sandsynligvis opdage det. En anden klar fordel er hurtig ændrig i dybden du fisker.Lad os sige dit forfang er 3 meter langt og du kun vil fiske i 1 meters dybde. Så sætter du blot piloten på linen 1 meter fra krogen og lader flådet blive. Piloten søger mod overfladen og dit agn vil befinde sig på ca. 1 meters dybde. Du ændre lynhurtigt dybden ved at flytte din pilot. Til denne metode skal din pilot være i gul eller orange få den er nem at se.

Bunden og op

Fisker du fra bunden og op, kan du bruge din pilot son flydehjælp. Bare trække den hen til krogen og sætte din orm, Trout Bait, B-Maggot eller Wormtails på krogen og den vil  flyde op i den rigtige højde fra bunden. Her skal du bruge samme farve som lokkemad har. De orange dem vil ligne ørred æg,  så en god kombination kunne være orange B-Maggots.

Et andet sted jeg ofte vil bruge en pilot er ved fiskeri helt oppe i overfladen. Typisk vil din fletline og flourocarbon line blive samlet i et svirvel. Denne svirvel vil synke ned i vandet. Monteres der på fletline siden en pilot, vil den holde svirvlet oppe ved overfladen.

Magic Trout Stick Pilot

Der findes også en anden model, denne har samme egenskaber den kan blot genbruges

Magic Trout Stick Pilot
Magic Trout Stick Pilot

>> Læs om overflade fiskeri

>> Læs om Magic Trout Stick Pilot

 

Del indlægget med dine venner....