Bundfiskeri

Bundfiskeri, i de rigtig kolde eller varme perioder på året, kan det være rigtig svært at få fiskene i tale. Ofte gemmer de sig i huller på bunden hvor de føler sig mest muligt komfortable.

Tremarella kan bruges via blykæder, men det er ikke helt optimalt. Bombarda kan fiskes helt ned på bunden – men hvorfor ikke forsøge sig med rigtigt bundfiskeri, det er ofte lettere og mere effektivt.

Ørred på bund
Ørred på bund

Hvad går det ud på?

Bundfiskeri går i alt sin enkelthed ud på at placere dit agn på bunden, der hvor fiskene ofte står i rigtig varme eller kolde perioder og de perioder er der mange af i Danmark.

Et bundrig er enormt simpelt, en vægt og en krog i simpleste forstand, maddingen skal blot bringes ned til fisken. Men sjældent er bunden på vores fiskesø helt glat og uden sten, “affald” og bund vegetation, så man vil ofte opleve rigget sætter sig fast. Måden jeg fisker bundfiskeri er oftes via Quantums Bottom Detecor. Selve flådet er omkring 20 centimeter langt og vil stille sig på bunden og holde linen ca. 20 centimeter over denne. Flådet synker langsomt, så det når ikke at skræmme fiskene på vej ned og den sorte farve falder helt i med bunden så den kan fiskes ugeneret. Flådet placeres på hovedlinen og den bindes i en trepunkt svirvel med en perle i mellem.

>> Læs om mit bund rig

Grunden til jeg burger disse splithagl er, at når fiskene bider, er det I første omgang kun disse små vægte de mærker. Skal de løfte hele Bottom Detectoren, vil de mærke noget mere modstand og ofte slippe igen.
Som madding bruger jeg oftest Magic Trout Bait Glitter eller Magic Trout B-Maggots, farverne vælges ud fra dybden af søen og hvilken farve vandet har.

>> Læs mere om Hvad fisk ser

Flådet kastes ud og kan enten fiskes passivt (hvis du lige trænger til en lille pause) hvor den får lov at ligge på bunden eller aktivt hvor den langsomt spinnes ind.

Fordi flådet synker så langsomt, når den ikke at grave sig ned i bunden.

 

Magic Trout Bottom Detector
Magic Trout Bottom Detector

Sådan ser mit rig ud når jeg fisker på bunden med Bottom detectoren

>> Læs om fiskeri på bunden

Stangen jeg bruger til fiskeri om vinteren

>> Læs om Magic Trout Bottom

Del indlægget med dine venner....