Carolina Rigs

Carolina rigs, opsætningen er lavet for at adskille ormen fra vægten, således at ormen får en mere naturlig horisontal bevægelsesfrihed. Når du trækker vægten langs bunden, vil ormen danse og hoppe bag vægten og så langt oppe i vandet som længden af dit forfang tillader.

Opsætning:

Det er enormt simpelt at binde denne rig. Du skubber blot en kugle vægt på din hoved line med den runde ende pegende opad. Sæt herefter en plast perle eller messing perle på linen bag vægten. Afslut hovedlinen i en 3 punks svirvel.

Nu tager et fluorocarbon forfang på 0,5 – 1 meter og binde det til den anden ende af svirvlet. Ved slutningen af dit forfang montere du en krog, jeg fisker oftest med en Mustad spadekrog i størrelse 6-8.

Denne rig giver dig mulighed for at fiske en orm hurtigere gennem et større vandret område som en afsats, tæt på kanten, en stor flade, over lavvandede områder og sågar ind i mellem bevoksning på bunden. Det er uhyre sjældent jeg oplever den sætter sig fast i noget.

Jeg bruger oftest en 10 grams vægt og en plast perler på ca. 7 mm i diameter jeg har lånt fra min datters sminkedukke. Det er vigtigt perlen er i et hårdt materiale.

Carolina Rig
Carolina Rig

Metode:

Du kan vælge at fiske det hurtigt eller langsomt hen over bunden,mensom en generel regel, så skal duholde vægteni konstant kontakt medbunden. Jeg spinner oftest rimelig langsomt ind, i mens jeg ind i mellem løfter stangen, for derefter at slække den igen. Det får kugle vægten til at slå ned i perlen og skabe en tillokkende lyd.

Carolina Rig
Carolina Rig

Som madding bruger jeg oftest Magic Trout Bait, kunstige bi-larver eller Worm Tails.

Alternativ version af rigget:

Mads Ramshøj, en af mine team fisker kollegaer, har lavet denne alternative version af rigget, hvor han skifter blyvægten ud med en glastube. Dette skulle efter sigende være præcist lige så effektivt og give helt samme tillokkende lyd

Carolina Rig
Carolina Rig
Texas / Carolina Rig Set
Texas / Carolina Rig Set

Færdig pakke:
Quantum har en færdig pakke, med alt du skal bruge for at lave dit eget Carolina eller Texas rig

 Se riggene i aktion:

 

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=kH3o5SuZM2s[/embedyt]

Marc Bauer fra Quantum Specialist Magic Trout Team Germany er med i denne video hvor Carolina rig og Drop Shot rig testes (beklager det er på tysk)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....