Drop Shot Rig

Drop shot rig, får igen en masse international opmærksomhed. Dette er hovedsagelig som følge af sin nylige succes primært i Tyskland, Holland, Belgien og Italien. Systemet har rødder i det østlige USA. Opsætningen går tilbage til midten af 70’erne, hvor det blev set første gang i et lokalt fiskemagasin. For omkring fem år siden, fik japanske lystfiskere øjnene op for metoden og kastede sig med deres effektivitet ud i, at forfinet teknikken. Efterfølgende har denne teknik virkelig fået renæssance og især tyskerne har kastes sig frådende over denne teknik. Den er uhyre effektiv til Moderne ørredfiskeri.

Super simpel

Teknikken er egentlig såre simpel og kræver umiddelbart hverken dyrt eller meget udstyr.

Princippet i dette rig er noget anderledes end de andre. Men dette rig er uhyre effektivt og måske det giftigste af den alle.

I modsætning til Carolina riggen, hvor vægten er i bunden og krogen er oppe linjen alt fra nogle få centimeter til en meter. Med dette rig, kan du bruge vægten til at holde dit agn på ét bestemt sted og fiske det op og ned, ryste dette og ellers lokke fisk til at komme hen og tage et bid af de gode sager vi servere for dem.

Opsætning:

Jeg starter altid med at binde min hovedsnørre i et fluorocarbon forfang svarende til længden af min stang, dette er typisk 2,5 – 3 meter. I mellem forfanget og hovedlinen bruger jeg altid en 3 delt svirvel.
Ca. 1,5 meter fra slut på forfanget, binder jeg en krog fast, det skal være en krog med øje. Længden på linen fra krog til bly er bestemmende for hvor højt du maksimalt vil fiske i vandet.

Krogen bindes fast på linen via en Palomar knude.

Palomar Knude
Palomar knude

Her vist som knude i bunden af linen, men kan også sagtens bruges midt på en line.

 

I bunden af dit rig, sætter du en drop shot vægt. Denne vægt har en meget speciel top, der tillader dig at låse linen fast og derved bestemmer afstanden mellem drop shot vægt og krog din afstand fra bunden. Du kan lyn hurtigt øndre dybden du fisker i via denne metode. Rest linen hænger bare løst vandet.

Metode:

Denne metode bruger jeg oftest i forbindelse med mit Target fishing, altså hvor jeg ved hvor fiskene står og bare skal have dem til at bide på.
Jeg placere rigget på bunden hvor jeg vil fiske og får det til at arbejde sig op og ned i vandet ved at løfte min stang. Jeg bruger oftest Worm Tails til dette fiskeri, da metoden giver utrolig meget liv og en yderst tillokkende bevægelse.

Da rigget bliver placeret på bunden, er det oftest rigtig nemt at få det placeret på steder, hvor det er svært ellers at kaste hen, såsom omkring træ’er, broer eller i tæt grøde i vandet. Metoden er ligeledes genial fra båd.

Drop Shot opsætning
Drop Shot opsætning

Husk at juster din bremse så fast at fisken kroges, men så løs at linen ikke springes ved dette – biddet kan godt være temmelig voldsomt


Dobbelt Drop Shot rig

Denne metode står helt for mig egen reging, i stedet for at afslutte Drop Shot riggen i en løst hængende ende, har jeg eksperimenteret med at sætte en ekstra krog i, dette giver mulighed for at af fiske to forskellige dybder i en og samme gang. Det skal dog bemærkes, at ikke alle Put and Take søer tillader, at du fisker på 2 kroge, så undersøg dette før du kaster dig over denne metode.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=kH3o5SuZM2s[/embedyt]

Marc Bauer fra Quantum Specialist Magic Trout Team Germany er med i denne video hvor Carolina rig og Drop Shot rig testes (beklager det er på tysk)

 

 

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....