Farve på flåd

Farve på flåd er det et vigtigt emne?

Mit klare svar på dette spørgsmål, er et rungende JA!

Fanger alle andre fisk?

Har du nogensinde stået ved siden af en ved Put & take søen, der bare fangende den ene fisk efter den anden? – har du nogensinde tænkt, hvad gør han anderledes end jeg? Ofte kan det være ganske, for os, ubetydelige forskelle på det setup der giver fisk, og det der ikke gør.

En af de forskelle jeg har opdaget på egen hånd, er farven på mit flåd. Da jeg startede på Tremarella fiskeri og ikke viste ret meget om det, havde jeg købte nogle ret så farvestrålende flåd på obskurt sted på Internettet – jeg fangede ikke en skid og var ved at opgive det hele. Søen jeg fiskede i, var Hvilested ved Kolding, hvor vandet er utrolig klart. Den sædvanlige irriterende tysker stod ikke langt fra mig og han hev den ene fisk op efter den anden, den eneste umiddelbare forskel var, han fiskede med levende bi-laver og jeg kunstige, så det slog jeg det hen på.

Øv dag
Øv dag

Næste gang jeg var ved søen, fik jeg et par fisk, men igen intet som min nu nye tyske side makker. Vi faldt i snak og det viste sig, at vi begge fiskede Tremarella og begge med bait. Den absolut eneste forskel var farven på vores flåd, mit var skrigende orange og hans sort. Da vi begge fiskede med relativt kort forfang, ca. 60 cm og afstanden mellem krog og flåd ca. 1 meter. Vi diskuterede omstændighederne, byttede plads, lige meget hjalp det. Vi blev enige om, at det simpelthen måtte være refleksioner, fra mit alt andet end diskrete flåd, der gjorde udslaget. Vi prøvede at bytte stang og haps, en smuk lille sag på ca. 700 gram hoppede på.

Fabian Frenzel
Fabian Frenzel

Min nye tyske ven

Min nye tyske ven, forærede mig et flåd mangen til det han bruge, og i løbet af den næste times tid fik jeg også et par fisk – herefter har jeg aldrig fisket med andet end sorte og gennemsigtige flåd (naturligvis den del under vandet). Farven på antennen (den del over vandet) bør være rimelig markant, da den ellers kan være utrolig svært at se.

Jeg har ladt mig fortælle, at en ørred kan se overfladen på ca. 1,5 meters dybde, så fisker man på 2 meters dybde, burde farven være lige meget. Men alt fiskeri fra 1,5 meters dybde og op til fiskeri på overfalden, bør altid foregå med enten et sort eller, hvidt eller gennemsigtigt flåd.

Ingen problemer med pilotkugler

Jeg har ikke oplevet problemet med de pilot kugler jeg benytter, de er ofte i rimelig markante farver, men jeg antager den ringe størrelse gør, at ørrederne ikke ser dem som værende farlige, tværtimod får jeg ofte mange bid på disse pilot kugler.

Rigtig gode farver, der ikke skræmmer fiskene

Magic Trout Trolling
Magic Trout Trolling

Magic Trout Waggler
Magic Trout Waggler
Rigtig dårlige farver efter min mening

Flåd
Flåd

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....