Fiskehjul

Et Fiskehjul er absolut et af de vigtige redskaber under fiskeriet. Et godt hjul med en solid bremse er uundværlig når søens ørreder skal landes.

Fiskehjul

Find et fiskehjul der passer til dit fiskeri

Det er super vigtigt at benytte sig af et fiskehjul der passer til det pågældende fiskeri, for at få det bedste ud af sit grej.

Når man skal kikke efter et fiskehjul er der nogle vigtige faktorer at kikke efter. Først skal man finde ud af hvilket fiskeri man ønsker at bruge sit hjul, til så man kan tilpasse sit setup bedst muligt til dette formål.

Fisker man feks Tremarella kikker jeg altid efter et fiskehjul der sørger for at bringe vægt mæssigt balance i stangen. Så balance punktet ligger ved det punkt man holder om stangen under indspinning. Dette vil i de fleste tilfælde være lige foran fiskehjulet.

Ligeledes skal jeg kunne kaste langt, vælger jeg et fiskehjul med lidt større spole. En større spole giver mindre modstand på linen under et kast, og kan derfor afgive mere line end feks et mindre størrelse hjul.

Normalt vis kikker jeg altid efter det mindste størrelse hjul der opfylder mine krav. Da dette både er lettere vægt mæssigt, men bestemt ingen fordel at stå med et for stort eller klodset hjul ved søen.

De mest brugte hjul til put and take fiskeriet ligger omkring størrelserne 20 til 25.

 

Hvilke hjul jeg benytter til de forskellige typer fiskeri

Jeg vil her prøve at beskrive hvilke hjul jeg bruger til mine forskellige typer fiskeri til put and take fiskeriet. Samt størrelser på hjulene så du herudfra har nemmere ved at vælge det perfekte hjul til dit fiskeri.

 

Til Bombarda og Tremarella fiskeri

Magic Trout Pulseye
Magic Trout Pulseye

 

Til mit Bombarda og Tremarella fiskeri er jeg rigtig glad for mine Magic Trout Pulseye og Pulseye Pacemaker hjul. Hjulet har en silke blød gang, og en solid bremse der virkelig gør det lækkert at bruge under disse typer fiskeri.

Feks på min Bombarda stang Magic Trout Impulsive 3,60 har jeg et Str 20 Pulseye hjul et perfekt match. Generelt til Bombarda fiskeriet vil jeg anbefale fra str 20 – 25 hjul.

Kun i tilfælde af feks den helt lange model af Impulsive stangen på 3,90 m ville jeg gå et tak op til en str 30. Eller ved de lidt kraftigere/tungere modeller som Univers for at bringe balance i setuppet.

Til Tremarella fiskeriet bruger jeg Pulseye str 20 til mine Pulseye stænger nr 1 og 2 og Pulseye Pacemaker str 30 til de lidt tungere klasse tremarella stænger som str 3 og 4.

Generelt til Tremarella fiskeriet bruger jeg fra str 20 til 30. Gerne hjul med lidt større spoler da fiskeriet ofte er med helt lette kastevægte. For at kompensere for den manglende kastevægt bruger jeg en større spole med en tynd line der kaster længere.

 

Til Spinnefiskeri

Quantum Accurist
Quantum Accurist

 

Til Spinnefiskeri er Quantum Accurist hjulet klart min favorit. Mit setup består af Accurist spin Ul stang og et Accurist hjul i str 25. Virkelig at lækkert setup fra Top kvalitets enden. Desvære følges kvalitet og pris ofte sammen så dette sæt er også i den dyre ende. Men der fines et stort udvalg af hjul og stænger til denne type fiskeri, så det er bare med at finde et der passer til sit eget fiskeri.

Generelt til spinnefiskeri i put and take vil jeg anbefale hjul fra str 20 – 25 da disse størelse hjul ofte har en god bremse som er vigtigt for denne type fiskeri.

 

Til Ul fiskeri

Quantum Hypercast
Quantum Hypercast

 

Til Ul Fiskeriet når det bliver rigtig sjovt. UL fiskeriet handler i bund og grund vel om at presse grænser på det helt lette grej. Derfor er det ofte helt små hjul fra str 10 og opefter der bliver brugt.

Personligt er jeg helt vild med det lette Quantum hypercast hjul som både fås i str 10 og 20. Et super lækkert hjul i den lette ende.

Hypercast hjulet er et super lækkert hjul til fiskeriet med helt lette blink og spinnere. Sammen med den nye spinnestang Bloody Sword fra Magic Trout er det et helt perfekt setup til sjov.

 

Der findes et hav af muligheder af hjul på markedet så det er jo bare at vælge en model man rigtig godt kan lide. Efter hvilken pris klasse man ønsker og så finde den rigtige størrelse.

Et par fra den lidt mere pris venlige klasse hjul som Throttle og drive er bestemt også super fede hjul. Men fisker man rigtig meget er der bestemt også mere glæde ved fiskeriet ved at investere i de lidt højere klasse hjul.

 

Quantum Throttle
Quantum Throttle

 

Quantum Drive
Quantum Drive

 

Du kan læse meget mere om alle de forskellige modeller af fiskehjul under menu linjen i toppen af siden Under :

>> Udstyr >> Fiskehjul >>

Del indlægget med dine venner....