Glastube rig

Glastube rig, ofte når jeg af fisker kanterne på søen via Pürschfiskeri, så bruger jeg dette yderst simple glastube rig. Opsætningen er super simpel, en glastube benyttes som kastevægt, et svirvel sikre en fornuftig rotation på mit agn (så linen ikke går i kludder) og naturligvis en krog til min madding.

Langsom eller hurtigtsynkende

Der kan vælges mellem enten langsom eller et hurtigt synkende glas, alt efter hvor fiskene befinder sig i vandet. Glasset fiksere jeg på hovedlinen med to gummi stoppere.

Der kan vælges at sætte et lille splithagl på forfanget, så maddingen holdes nede i vandet. Afstanden mellem splithaglet og madding afgør ca. fiskedybden. Bait vil altid søge mod overfladen, men et 0,4 gram splithagl vil holde dette nede.

Glastube rig
Glastube rig

Som sagt benytter jeg rigget når jeg ikke har brug for at kaste lagt ud i søen. Benytter jeg min Magic Trout Shorty stang, der har en kastevægt på 2-6 gram, så kan jeg sagtens kaste 20 meter med et 4 grams glasvægt.

Teknikken er simpel, kast ud og træk ind med varieret hastighed. Næste gang lader jeg den synke lidt mere, inden indspinning begynder og gøres dette systematisk, rammer man pludselig den dybte hvor fiskene er.

 

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....