Karpe

Karpen er kendt som den klogeste af ferskvandsfiskene, den er utrolig sky og aner hurtigt uråd hvis der er noget skummelt ved agnen. I de danske ferskvande findes der 3 arter af karpen. Græskarpen, skælkarpen og spejlkarpen. Alle karpefiskene er kendt for at give en rigtig solid og langvarig fight, hvilket gør den utrolig attraktiv blandt de danske specimenfiskere (Fiskeri efter en speciel art). Blandt andre grunde end blot fighten kan nævnes, størrelsen, vægten og de mange timers forberedelse før en eventuel tur, og sidst men ikke mindst den søde smag af succes når du lander din drømme karpe!

Karpen er kendt for at kunne veje op imod 40 kg. Der findes dog ingen registreringer af sådanne kæmper fra dansk vand. Skal du efter de helt store kæmper må du til udlandet, Spanien, Frankrig, Polen, Holland og Rusland er kendt for deres kæmper.

Karpen kan som mange af de andre danske fredsfisk fanges nær grøde, åkandebælter, siv osv. Der findes utrolig mange forskellige teknikker indenfor karpefiskeriet.

Pali Fisher med en Spejl karpe
Pali Fisher med en Spejl karpe
Pali Fisher med en Læder karpe
Pali Fisher med en Læder karpe
Del indlægget med dine venner....