Kast med Bombarda flåd

Kast med Bombarda flåd, dette er nok det hyppigste spørgsmål jeg får når jeg underviser i Bombarda teknik. Hvordan undgår jeg kludder i min line med udkast?

Jeg prøver her og forklare min teknik:

Når man svinger forfanget om bag sig, er det vigtigt at holde øje med dette ikke griber fast i noget og det er helt udstrakt.

Så kastes der!

Hold derefter godt øje med dit Bombarda flåd, lige før denne rammer vandet, skal line bremses (se tegning 2). Dette gør jeg med min højre pegefinger (jeg er højrehåndet). Linen bremses hårde og hårde op.

Lige får Boombarda flåddet rammer vandet, skal line bremses helt op. Forfanget der er længere end linen hvor Bombarden er hæftet, fortsætter sin flugt og strækker sigt helt ud.

Den klassiske fejl der sker når der går kludder i linen er, at forfanget ikke bliver rettet ud, men dumper ned i vandet lige oven i Bombarda flåddet – det giver en kæmpe fuglerede der oftest resultere i ødelagt forfang.

Vi oplever alt at få kludder i vores forfang, heldigvis bliver det sjældnere og sjældnere det sker – men alt begyndelse er svær, men bare rolig det kommer.

Kast med Bombarda flåd
Kast med Bombarda flåd

 

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....