Med vinden i ryggen

Med vinden i ryggen, lave temperaturer, koldt vand og forhøjet vandstand. Hvordan vælger man mon den helt rigtige plads under de svære forhold?

Vigtigt er det i første omgang at læse vandet rigtigt, for at kunne finde fiskene. Sammen med min tyske Quantum Team kollega Fabian Frenzel, har jeg her lavet en beskrivelse af, hvordan vi fanger fisk, under de meget vanskelige forhold vinteren byder os.

Vi har altid fået fortalt, at vi skal stille os i modvinden, for her blæser føde emnerne hen og her vil der altid være fisk at fange. Men når overflade temperaturen falder til under 4 grader celcuis, er det rigtig koldt vand der presses ind mod bredden og så koldt vand bryder ørrederne sig ikke om.

Så er det tid til at genoverveje taktikken.

Det er nemlig ikke nødvendigvis, at kulden og vinden får ørrederne til at stille sig på på bunden og i modvinden, som mange fejlagtig tror og altid har fået fortalt. Og det er heller ikke nødvendigvis, at de kun kan fanges på bunden, ofte er det helt modsat.

Modsat alt logik, er det ofte fiskeriet fra overfladen og ned via brugen af en pilotkugle, der er den klart mest effektive metode. En teknik de fleste forbinder med sommerfiskeri.

Taktik
Taktik

Læ siden af søen

Nu er det tid til at prøver noget helt nyt, så nu bevæger os over på den noget mere behagelige læ siden af søen.
Her vil solens varme stråler opvarme overfladen på søen og det er noget ørrederne elsker. Temperaturen stiger hurtigt, da overflade vandet ikke blæses væk af vinden. Nu skal vi bare finde fiskene.  Ofte er et ”Hot spottet” lige på kanten mellem det stille vand og hvor vinden rammer vandoverfladen. Dette område er ofte meget nemt visuelt at spotte.
Hvor langt ude dette ”Hot spot” er, afhænger naturligvis af søen, forholdene omkring søen og vindstyrken. Nogle gange kan dette punkt ligge rigtig langt ude i søen, heldigvis har vi medvind, det gør det meget lettere at kaste ud til Hot spottet.

Når vi ønsker at komme langt ud i søen, er det en kæmpe fordel at bruge et Bombarda flåd. Disse flåd har rigtig gode kasteegenskaber og med den rigtige kombination af stang og hjul, kan flåddet og opsætningen flyttes rigtig langt ud i søen. Det er vigtigt at benytte et Bombarda flåd der nemt kan ses fra bredden, selv om det ligger måske 50 meter ude i vandet.

Hvor er fiskene

Fiskene opholder sig oftest på disse hot spots og på dybder mellem 50 cm og 2 meters vand. Derfor fisker jeg altid med et flydende Bombarda og med en pilotkugle til at præcist styre dybden jeg fisker i.
Efter mit flydende Bombarda, montere jeg altid en Magic Trout Float Connector. Bruger man et normalt svirvel, vil denne synke mod bunden og give et knæk på linen.

Float Connecor kan bruges til at binde hovedlinen og dit forfang sammen. Via de medfølgende gummikugler, kan du stadig beskytte din knude, så den ikke ødelægges i kastet.

Opsætning

Længden på mit forfang er typisk omkring 3 meter. Men denne længde afhænger naturligvis af længden på den fiskestang du benytter.
Ved at flytte pilot kuglen på forfanget, kan du præcist justere din fiskedybde. Fisker du med bait eller kunstige bilaver, skal der en lille belastning på, nede ved krogen for at holde dem nede i vandet. Pilot kuglen du benytter behøver heller ikke være så stor.
Fisker du derimod med regnorm eller anden form for synkende madding, skal du benytte en noget større Pilotkugle, da denne ellers vil trækkes under vandet, grundet tyngden fra maddingen.
Selv ved meget lave temperature, kan fisketuren nu blive ganske behagelig,og også yderst vellykket

Del indlægget med dine venner....