Medefiskeri

Medefiskeri i ferskvand kan igen deles op i flere kategorier. Normalt skelnes der mellem specimenfiskeri og alm. medefiskeri. Forskellen er at specimenfiskere typisk udser sig de største fisk indenfor hver art, mens medefiskerne også udser sig de mindre fisk. Blandt specimenfiskerne er der igen nicher, f.eks. er karpefiskeriet meget stort, med mange aktive, ligesom fiskeriet efter rovfiskene gedde, aborre og sandart også er meget populært.

Flåddet jeg oftest bruger til passivt/medefiskeri

Magic Trout Waggler
Magic Trout Waggler

Medefiskeri betyder i al sin enkelhed fiskeri med naturlige agn – Orm, majs, maddiker, dej og brød, alle fredfisk vil kunne fanges på en eller anden form for naturlig agn hvor agnen er den naturlige vare, noget der kan både kan ses, lugtes og spises.

Medefiskeri har et meget dårligt ry i mange kredse. Hvem kender ikke begreb som ””ormebader, “du gider faktisk ikke at fiske”” og ”bekvemlighedsfisker”. Det er sådan set også fint nok at have forskellige meninger, men faktisk er der nogle dage for den eneste teknik der fanger fisk er den passive medefisker.

Jeg tror ikke en eneste Put and Take fisker kan sige sig fri for at have oplevet dage, hvor de eneste der fangende fisk var dem der fiskede passivt med en stor fed regnorm.

>> Læs om aktivt/passivt bundfiskeri

>> Læs om aktivt/passivt overflade fiskeri

>> Rig til passivt fiskeri

Del indlægget med dine venner....