Push/Pull teknikken

Push/Pull teknikken, formålet med Tremarella er via en lyd og bevægelser at tiltrække fisk. Formålet med Bombarda er, at få et agn ud på store afstande og via forskellige modelleringer af baiten gøre det attraktivt for fiskene at angribe.

Jeg har tænkt meget over at kombinere disse teknikker i Push/Pull teknikken.

Push/Pull teknikken
Push/Pull teknikken

Tanken bag

Så jeg har i det sidste halve år gået lidt og rodet med en tredje metode, metoden har faktisk ikke noget navn, ihvertilfælde ikke mig bekendt, så jeg har valgt at kalde den Push/Pull indtil et bedre dukker op.

Metoden eller teknikken om man vil, er faktisk såre simpel. Et ganske lille pen flåd placeres i toppen af et 3 meter langt forfang. Forfanget er bundet på hoved linen via et tre punkts svirvel. På linen har jeg monteret et 3 grams Fast sinking vægt, på begge sider af dette er der en aflang gummi stopper. I starten skal denne være ca. 40 cm fra krogen. I den anden ende en spade krog str. 8.

Teknikken

Teknikken går i alt sin enkelthed ud på, at lade vægten synke til bunden. Baiten flyder så op fra bunden i afstanden bestem af afstanden mellem vægt og krog.

Stangen holder jeg ca. 45 grader mod flådet og i en vinket på parallelt mod jorden. Jeg laver nu en rotation mod land, så vinklen mod land bliver 90 grader. Samtidig hæver jeg stangen til 45 grader over jorden. Altså når jeg drejer stangen ind mod land, løfter jeg dem lidt.Herefter rotere jeg tilbage mod flådet, imens jeg drejer håndtaget på hjulet en omgang og vinder lidt line ind.

Vægten rejser sig nu fra bunden og får agnet til at dykke mod bunden. Altså får agnet en meget hoppende bevægelse hen over bunden og virker ekstremt leverende hen over bunden. Når jeg har roteret ud mod agnet igen, holder jeg en 5 sekunders pause. I denne pause holder jeg hele tiden øje med flåder det bare ligger og flyder på overfladen. Er der den mindste aktivitet på agnet, så skifter flådet retning eller forsvinder helt under vandet.

Sådan fortsætter jeg indtil flådet er helt inde ved mig – eller en ørred ikke kunne stå for fristelsen.

Udstyret

Flådet jeg fisker med, er et ganske tyndet Magic Trout Floater på 3 gram.

Den samlede vægt er 6 gram, så forvent ikke at kunne kaste voldsomt langt ud.

Teknikken jeg har med kæmpe succes brugt foran siv, langs skråninger, langs kanter og de steder jeg ved der står fisk i en afstand jeg kan nå dem.

Som stang har jeg oftest brugt min Magic Trout Shorty der har en længde på 3 meter og en kastevægt på 2-6 gram. Det er lidt svært med et forfang og en stang der har samme længde, men med lidt øvelse går det. Afstanden der fiskes over bunden, justeres via gummi stopperne. Typisk står fiskene et sted mellem 30 og 50 cm over bunden når der er koldt eller varmt. Fiskes der på meget dybt vand, skal forfanget være længere. Dybden af vandet, skal maksimalt svare til afstanden mellem flåd og vægten.

Nogle gange laver jeg forfanget på 4 meter (vanddybde 3-3.5 meter), så skifter jeg til min Magic Trout Ease stang.

 

 

 

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....