Quantum Click Clack Glass

Quantum Click Clack Glass, ”Det siger Klik – Klak og gud hvor går det godt”. En lettere omtolkning af det gamle Gasolin nummer, der passer perfekt til disse glas. Klik Klak glas et genialt koncept der er yderst populært i Italien og store dele af Tyskland. Ganske få danske lystfiskere har hørt om og endnu færre har prøvet i praksis.

Klik Klak glas er det genialt produkt der skal fiskes efter Tremarella teknikken. Klik Klak glas er en glasvægt der fås i størrelserne 4, 5, 6, 7 og 8 gram. Inde i glas vægten er der endnu et stykke glas. Dette stykke glas er dog noget mindre, når dette glas bevæges rammer det andet glas, så laver der opstår en Klik Klak lyd.

Hvorfor virker det?

Denne klik klak lyd som glasset frembringer, virker yderst tillokkende på fisk. Lyden minder om en håndfuld foderpiller der bliver kastet ud på vandet. De fleste af de ørreder vi fisker efter, har ikke været i fiskesøen ret længe. Derfor kan de huske lyden af foder piller der rammer vandet – og så når de hører lyden, så skal der spises. Om denne teori holder, eller der er en anden god grund, skal jeg lade være usagt – men en ting ved jeg, det virker!

Quantum Click Clack Glass
Quantum Click Clack Glass

Udstyr

Da det er meget let grej vi snakker om, er det vigtigt at benytte en Tremarella stang i klasse 1, 2 eller 3. Dog har jeg faktisk med stor succes fisket Tremarella med Klik Klak glas, men min Quantum Shorty stang, en ultra let stang på 3 meter med en kastevægt på 2-6 gram.
Som hjul benytter jeg et ganske almindelig hjul. Dog i en mindre og let størrelse. Min hovedline er en 0,22 mm nylonline.

Hold kontakten

Hemmeligheden bag succes med denne metode er, at holde kontakten til dit rig. Den største fejl der kan begås her, er at give line når man mærker fisken. Gør man det, mister man den med garanti. Den bedste teknik er at holde kontakten med fisken. Disse Tremarella stænger har en ultra følsom spids.  Den mindste interesse kan hurtig spottes. Da Klik Klak glasset er monteret løst på linen, mærker fisken inden modstand overhovedet. Endnu en stor fordel ved denne metode.
Så snart du mærker interesse fra en fisk, hold inde med Tremarella rysten, hold øje med stangspidsen, har den bøjet sig mere end 10-15cm gives modhug og fisken kroges de fleste gange.

Hvordan fiskes det?

Når jeg fisker med Klik Klas Glas, er det samme metode som meget andet fiskeri, vi skal have fundet hvor fiskene står. Første gang jeg kaster ud, begynder jeg Tremarella fiskeriet stortset med det samme. Næstegang lader jeg glasset synke måske 5 sekunder inden jeg begynder at Tremarella fiske – næste gang 10 sekunder, så 15 sekunder….det gør jeg 4-5 gange alt efter hvor dyb jeg tror søen er og vejforholdene.
Ligeledes fisker jeg altid i en vifte, så jeg affisker et stort område udefor an mig både i bredden men også i dybden. Ligeledes eksperiemntere jeg undervejs med type af madding, farvevalg samt med formen på feks mit bait.

Hvornår virker det?

Jeg har faktisk haft held med denne teknik det meste af året, både når det er rigtig koldt og rigtig varmt. Selv når fiskene står helt oppe i overfalden, har jeg haft heldet med mig. Men som alt andet, der er også dage hvor dette overhovedet ikke virker – så er det hen i værkstøjskassen og finde noget andet, der måske har deres interesse.

Der er 3 stk Click Clack Glass i hver pakke

Her kan grejet købes der er vist i ovenstående artikel

>> Quantum Click Clack Glas

Del indlægget med dine venner....