Quantum Stick Float

Quantum Stick Float, spændende flåd med et hav af forskellige anvendelses muligheder. Pen flådet er en gammel kending og et produkt der har eksisteret i mange år. Nu er den blevet en del af Quantum sortimentet og der er vi mange der har set rigtig meget frem til.

Stick Float monteres på hovedlinen via to små gummi stoppere i hver ef de spidse ender, selv et gummi bånd midt på flåddet. Det er vigtigt at placere gummi stopperne i enderne så tæt på spidsen som overhovedet muligt, da risikoen for linen fanger enderne i udkastet, reduceres betragteligt.

Jeg fisker primært flådet på 2 forskellige måder:

Quantum Stick Float
Quantum Stick Float

1. Jeg montere Stick Float på min hovedline. Via et trepunk svirvel, forbinder jeg ca. 80 cm flourocarbon line som forfang. Som krog benytter jeg en størrelse 4 eller 6 Mustad spadekrog. Som madding benytter jeg oftest B-Maggots. Nogle gange sætter jeg et enkelt 0,4 grams splithagl 20 cm fra B-Maggots. Dette ultra lette setup, fisker jeg med min Shorty 2 stang. Stick Float ligger i overfladen og selv den mindste interesse fra fiskene kan spottes på flådet. Ligeledes kan du på flådet se, i hvilken retning fiskene befinder sig i og modhugget kan sættes på præcist den rigtige måde.

 

2. En anden model ligner ovenstående. Men her sætter jeg en enkelt glastube i mellem flåddet og flourocarbon forfanget. Husk der skal en gummi perle i mellem glastube og tre punkt svirvel. Fisker jeg med 3 grams flådet, benytter jeg ofte en 5 grams glastube. Flådet står nu op i vandet, men grundet dets konstruktion, mærker fiskene stort set ingen modstand ved hug. Metode 2 gør det meget nemmere at bestemme dybden du fisker i, dette gøres ved at flytte flådet op og ned på hovedlinen.

Quantum Stick Float
Quantum Stick Float

Hvordan fiskes de?

Jeg fisker med Stick Float på præcist den samme måde som almindelig Bombarda fiskeri. Stille og rolig indspinning, spinstop, variation på hastighed. Er der en mindste aktivitet at se på flåddet, så stopper jeg indspinning. Fisker jeg med bait, så får de lov at stikke af og sluge madding og krog. Fisker jeg med B-Maggots eller anden kust agn, så gives der tilslag når jeg kan se/fornemme de har maddingen i munden.

En kæmpe fordel ved disse Stick Floats er, at du 100% kan bestemme hvilken dybde du fisker i. Afstanden mellem flåd og vægt, bestemmer nogenlunde dybden. Dog fisker du med bait, vil denne stige op i vandet. Fisker du med orm, vil denne synke. Men det har den helet klare fordel, at du helt præcist kan genskabe den dybde du fanger fisk i, modsat Bombarda fiskeri hvor dette er noget svære at være helt præcis.

Stick Float fås i versionerne:

Vægt / længde:
2 g / 12 cm (4 gram glastube)
3 g / 14 cm (5/6 gram glastube)
4 g / 16 cm (7/8 gram glastube)

>> Læs om glastubes

>> Læs om Magic Trout B-Maggot

>> Læs om Magic Trout Shorty

Quantum Stick Float
Quantum Stick Float

 

Her kan grejet købes der er vist i ovenstående artikel

>> Quantum Stick Float

Del indlægget med dine venner....