Rig til fiskeri med Trawling flåd

Rig til fiskeri med Trawling flåd, rår jeg fisker med Magic Trout Trawling flåddet er det altid på en lidt special måde. Flåddet er noget kraftigere end de andre flåd i serien. Men da flåddet ikke er hæftet på linen, mærker fiskene ingen modstand når du hugger.

Selve fiske teknikken er på samme måde som Bombarda fiskeri, altså langsom indspinning med spin stop.

Opsætningen er dog lidt anderledes. Flåddet monteres på hovedlinen og via et trepunkt svirvel monteres et ca. 3,5 meter langt forfang i flourocarbon line. Husk at beskytte knude mellem flåddet og trepunkt svirvlet med et gummi stopper eller benyt Connector Swivel.

Vægten på forfanget variere jeg efter hvor dybt jeg vil fiske.

  • Fisker jeg uden vægt, vil maddingen naturligvis ligge i overfladen
  • Fisker jeg med 2 x 0,2 grams splithagl, vil jeg fiske lige under overfladen
  • Fisker jeg med 2 x 0,3 grams splithagl, fisker jeg i ca. 40 – 50 cm dybde
  • Fisker jeg med 2 x 0,5 grams splithagl, fisker jeg i ca. 60 – 70 cm dybde
  • Fisker jeg med 2 x 1 grams splithagl, fisker jeg i ca. 100 cm dybde

Sådan kan man selv eksperimentere med vægte. Alt i ovenstående er naturligvis vejledende, da det helt kommer an på hvilket agn man benytter. Alle opsætninger vil synke mod bunden, men jo større vægt jo hurtigere vil det ske og ved indspinning holder den sig nede, modsat den lave vægt der hurtigere søger op i vandet igen.

Jo mere vægt man kommer på, jo tættere på krogen skal vægten monteres. Fisker jeg med en samlet vægt på 2 gram, så montere jeg den første vægte ca. 50 cm fra krogen.

Opsætning

Jeg benytter oftest 10 grams versionen af Magic Trout Trawler, da det giver mig en rigtig fin kastevægt til de fleste Put & Take søer. Ønsker man at fiske meget dybere, så kan man altid sætte endnu længere forfang på og øge vægten.

Rig til fiskeri med Trawling flåd
Rig til fiskeri med Trawling flåd

En ting jeg bemærkede en dag jeg fiskede i en sø med helt utrolig klart vand var, at ved at benytte et splithagl, så dykkede dette mod bunden, men de maddingen søgte mod overfladen. Som jeg har forsøgt at illustrere, så kom maddingen til at hænge op og ned af forfanget, hvilket er noget skidt.

Magic Trout Trawler dårlig opsætning
Magic Trout Trawler dårlig opsætning

Så i stedet for et splithagl på 0,6 gram, valgte jeg at montere to splithagl på 0,3 gram i stedet for og med ca. 20 cm i mellem dem

Magic Trout Trawler rigtig opsætning
Magic Trout Trawler rigtig opsætning

 

 

Del indlægget med dine venner....