Rig til passivt fiskeri

Rig til passivt fiskeri, opsætningen til passivt fiskeri minder rigtig meget om alle andre rigs. Øverst er der naturligvis et flåd. det er vigtigt dette flåd er let og hoveddelen af dette er under vandet. Dette af den simple årsag, at fisken skal mærke så lidt modstand som muligt når de natter til maddingen. De modeller jeg benytter vejer typisk 3g eller 4g.

Glastubes

Som vægt bruger jeg næsten altid en glastube. Nogle mener de er usynlige under vand, det er noget vås, de er mindre synlige end andre vægte, men de kan ses både af os og fiskene. grunden er, at glas vejer mindre under vand end almindelig vægte, hvilket gør at jeg på et 3 grams flåd kan bruge en 5 grams glas vægt.

3 grams flåd + 2 gram “bly” = total kastevægt på 5 gram
3 grams flåd + 5 gram glastube = total kastevægt på 8 gram

Selv om det kun er 3 grams forskel betyder det faktisk en hel del.

Du skal være opmærksom på, at svirvlet og evt. orm på krogen også vejer lidt, så derfor er jeg i begge opstillinger gået 1 gram ned i tyngde i vægten.

For at beskytte knuden, montere jeg altid en lille gummi perle mellem glasvægt og 3 punktsvirvel.

I den anden ende af 3 punkt svirvlet montere jeg et flourocarbon forfang på 60 – 80 cm alt efter hvor dybt jeg tror jeg skal fiske. Den totale fiske dybde justeres ved, at flytte flådet på hovedlinen. Jo længde dette er fra glastuben, jo dybere fisker jeg. Det er yderst sjældent jeg er over 2 meter på denne metode.

Som madding ´bruger jeg oftest Magic Trout Bait eller ganske almindelige regnorme.

Sådan fisker du passivt fiskeri
Sådan fisker du passivt fiskeri

>> Læs om medefiskeri

>> Læs om passivt bundfiskeri

>> Læs om passivt/aktivt overflade fiskeri

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....