Slow & Fast Sinking (vægte)

Slow & Fast Sinking, bly er forbudt i Danmark, så der kan kun købes en tungstensbelastning. Bly belastning er tilladt i Tyskland, så derfor vil man ofte se tyskere benytte disse og det er naturligvis tilladt at sælge/købe disse på den anden side af grænsen -men det skal pointeres det er ikke tilladt i Danmark.

Små blylodder der enten fås som langsomt synkende eller hurtigt synkende. Vælges disse er det vigtigt disse tilpasses flådet du ønsker at fiske med.

Blyet er pakket ind i en blødplast og ligner et “buttet rør”. Røret har desuden den fordel, at den kan trækkes ind over et svirvel, altså den kan trækkes et par milimeter ind over svirvlet og holdes således fast.

Hvad vejer bly faktisk under vandet?

Glas har en helt anden massefylde end bly, derfor vejer det kun ca. det halve under vandet i forhold til bly. Når vi fisker med rigtig lette flåd, feks 2 gram, så er det en stor fordel med glas, da flåddet kan belastes med 4 gram og dem samlede kastevægt øges betragteligt.

Hvad vejer bly faktisk under vandet
Hvad vejer bly faktisk under vandet

Forskellige typer

Den røde model synker langsom – den sorte hurtigt, begge fås i 2g, 5g, 8g og 10gram – via deres specielle legering er de utrolig holdbare

 

Quantum Specialist Tremarella Slowsinking
Quantum Specialist Tremarella Slowsinking
Quantum Specialist Tremarella Fast sinking
Quantum Specialist Tremarella Fast sinking

>> Læs om reglerne i blybekendtgørelsen

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....