Spinnefiskeri opsætning

Selve spinnefiskeri opsætning kan jeg gøre på to forskellige måder. Enten foregår det med et Bombarda flåd eller foregår det med min spinnestang og med blink/spinner/wobler alene.

Her vil jeg vise hvordan jeg spinnefisker uden Bombarda. Jeg bruger altid en let stang, da de forskellige agn er meget lette, typisk et par gram.

Valg af fiskeline

Når jeg spinnefisker benytter jeg altid fletline. Fordelene ved fletline er mange, men man kaster generelt længere med fletline. Fletline er ikke nær så elastisk som nylon liner, og da spinnefiskeri kræver øjeblikkeligt tilslag, er fletlinen klart at foretrække.

Fletlinen jeg benytter til Put & Take fiskeri er enten 0,08 mm eller 0,12 mm, altså ganske tynde liner.  Problemet med disse tynde liner er, at de ofte når at vikle sig ind i agnet når de suser igennem luften, da linerne simpelthen er så tynde. For at undgå dette, sætter jeg et stykke forfang på i flourocarbon. Ved at benytte dette som forfang, har den egenskab at den er meget stivere end fletlinen, så man undgår sammenvikling. Jeg vælger ofte en 0,26 mm line, ikke grundet den høje brudstyrke, men simpelthen fordi jeg syntes agnet går langt bedre i vandet, når det benyttes en kraftig line.

Linerne kan enten bindes sammen, eller der kan monteres et trepunktsvirvel i mellem dem, enten med eller uden hægte, det er lige meget.

Spinnefiskeri opsætning
Spinnefiskeri opsætning
Del indlægget med dine venner....