Spinnestang

Spinnefiskeri (U.L fiskeri)

Det er vigtigt, at man ikke kaster sig hovedkulds ud i at købe en spinnestang. Det er vigtigt at du tager dig god tid om, at finde lige netop den stang der passer til dig. Du er ikke i tvivl, hvis du har fundet den rigtige. Alle har forskellige måder at fiske på, og derfor er det også forskelligt, fra person til person, hvilken spinnestang man gerne vil have. Nogle kan lide den er godt blød i det, så man kan få et godt svip når man kaster ud. Andre vil gerne have den lidt hårdere, så man kan fiske med de lidt tungere endegrej. Det er derfor vigtigt at man finder lige netop den spinnestang som passer til dit behov.

Mine foretrukkende

Når jeg kaster mig ud i U.L fiskeri, foregår det med min Quantum Smoke Vertical Spinnestang. Spinnestang har en kastevægt på 3-7 gram, er 1.98 cm lang og vejer kun 92 gram. Hjulet er et Quantum Accurist, model 25 der kun vejer lige over de 200 gram. Mit hjul er udrustet med en 0,08 mm fletline med en brudstyrke på knap 4,5 kg. Stangen har en fantastisk action og det er en sand fornøjelse at fighte selv en 1 kilos fisk på dette grej. Den største fisk jeg har landet med dette grej, er knap 2,8 kilo. Det var en fed fed oplevelse og den gentages forhåbentlig snart i  endnu støre målestoksforhold.

Det fede er

Det fede ved U.L fiskeri er den mere kontakt man føler at have med fiskene under fight. Jeg har hørt flere ytre sig om, at dette er en unødig risiko for at miste fisken og skade fisken, tja jeg har også fisket fisk på min havstang, så den giver jeg ikke meget for. Jeg har heller ikke bemærket smagen i fiskene har ændret sig, grundet den ekstra mælkesyre fiskene udvikler under den længere fight, som den ofte bliver længere med U.L gear.

Jeg vil ikke anbefale nybegyndere at kaste sig ud i U.L fisker, det kræver man kender sit udstyr og specielt håndtering af bremsen på hjulet, denne er der ret så meget brug for at kunne mestre. Men har du fisket i nogle år, kender dit udstyr – så kan det kun gå for langsomt med at komme i gang.

Quantum Smoke Vertical
Quantum Smoke Vertical
Quantum Smoke Vertical
Quantum Smoke Vertical

Den fedeste stang, kræver det fedeste hjul, derfor benytter jeg Quantum Accurist hjulet på denne stang

>> Læs om Quantum Accurist

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....