Stør arter i Danmark

I Danmark kan der typisk fiskes efter disse 5 arter af stør. Beluga stør, Russisk stør, Diamantstør, Sibirisk stør og Sterlet stør. Størene fiskes på nogenlunde den samme måde og metode. Dog kan der være mindre variationer, hvis du skal fiske efter en bestemt type stør.

Stører er en slægt med 17 arter af store fisk (op til 3-400 kg), som har en smule ydre lighed med maller. En almindeligt kendt art gyder i floderne ved det Kaspiske Hav, og deres æg kaldes kaviar og er en uhyggelig populær og dyr spise.

Kaviar
Kaviar

Beluga stør:
I naturen kan den blive kæmpestor op til næsten 8 meter. Den største og generelt accepterede rekord for Belugastør er en hun fra udmundingen af floden Volga på 1,571 kg. og 7,2 meter lang. Denne fisk blev fanget i 1827.

Beluga stør
Beluga stør

Fangst metode: Beluga støren kan fanges på de fleste typer agn, med pellets og fiskestykker som værende særdeles effektive. Prøv evt. makrelstykker, sild eller skaller.

Russisk stør:
Den russiske stør stammer ligesom de fleste andre stør også fra områderne omkring Det Kaspiske Hav og Sortehavet. Støren kan nå en længde på ca. 2,5 meter og veje i overkanten af 100 kg.

Russisk stør
Russisk stør

Fangst metode: Russisk stør kan fanges på flere typer agn, bl.a. pellets, Powerbait, orm, rejer og fiskestykker.

Diamantstør:
Diamantstøren stammer oprindeligt fra Det Kaspiske Hav og Sortehavet. Støren hører til en af de ”mindre” arter, og kan blive godt 2-3 meter lang, og veje over 100 kg.

Diamant stør
Diamant stør

Fangst metode: Diamantstør kan fanges på flere typer agn, bl.a. pellets, fiskestykker, orm, rejer og Bait.

Sibirisk stør:
Den sibiriske stør stammer fra Sibirien, og er en fisk der opnår størrelser på mere end 2 meter og en kampvægt på et par hundrede kilo.

Sibirisk stør
Sibirisk stør

Fangst metode: Sibirisk stør kan fanges på pellets, fiskestykker, rejer og orm.

Sterlet stør:
Sterletten hører til de mindste stør-arter, og kan blive op til små 1,5 meter lang og veje 15 kilo. Sterletstøren stammer fra Det Kaspiske Hav, Sortehavet og den Finske Bugt.

Sterlet stør
Sterlet stør

Fangst metode: Sterlet støren kan fanges på bl.a. orm, rejer, rogn, ørredpiller og små fiskestykker.

Del indlægget med dine venner....