Tælle teknikken

Tælle teknikken, en meget vigtig del af af-fiskning af et område i en sø, er at vide hvor dybt man ca. fisker i søen.

Du behøver ikke vide om søen er 3 meter eller 8 meter dyb, ved at benytte en meget simpel tælle teknik, kan du nemt lære at af-fiske en sø i dybden.

Sådan fungere det

Tællemetoden
Tællemetoden

I dette tilfælde viser jeg metoden med en synkende Warplane Bombarda flåd, men det kan i teorien være alt.

Sådan gør du

Du kaster simpelthen ud på søen og lader bøjlen være slået fra på dit fiskehjul, så der flot kan trækkes line ud. Du begynder nu at tælle i stille og roligt tempo, det er vigtigt at kunne huske og nogenlunde genskabe det tempo du talte i.

1 -2 -3 – 4 – 5 – 6….7

Nogen tæller på fingrene
Nogen tæller på fingrene

Det øjeblik hvor i dette tilfælde Bombarda flåddet rammer bunden, vil linen blive slap og der vil ikke løbe mere line af hjulet – du har nu nået bunden. Du ved nu, at tæller du til 7, så er du helt nede på bunden. Huller i bunden og andre bundforhold, kan naturligvis snyde lidt. Du kan nu stille og roligt spinne ind og af-fiske nu bunden.

I næste kast tæller du nu til 6 inden du begynder at spinne ind og af-fiske nu området lige over bunden – i næste kast, tæller du så til 5 og ellers sådan fremefter. Pludselig finder du fisken og ved nu næste gang, hvor langt du skal tælle for at finde fiskene. Dette ændre sig naturligvis i løbet af dagen, så starter man bare forfra med at finde fiskene.

Viftefiskeri

Denne metode, kombineret med at fiske i en vifte, giver dig de bedst mulig sandsynlighed for resultat.

Fisketeknik via vifte
Fisketeknik via vifte

 

Del indlægget med dine venner....