Pürschfiskeri

Pürschfiskeri er at gå rundt om fiskesøen og via dine Poraroid briller prøve at spotte fisk. de fisk jeg spotter vil jeg så forsøge at tirre til bid, enten via et blink eller lign på min U.L stang eller via glas eller blykæderne.

Når fisken først er spottet

Når der er spottet en fisk, vil jeg forsøge ved gentagende kast til denne, simpelthen at tirre den så meget at den hugger. Ofte skal der mange kast til. Det er dog yderst sjældent, at den efter 5-6 kast ikke bliver så irriteret, at den bidder på. Før jeg giver op, skifter jeg altid agnet en sidste gang, ofte er det lige dette skifte der skal til.

Ørreder er meget territoriale, så kommer der fremmede ind på deres område, så vil de forsvare dette – i mange tilfælde er det mit blik der er fjenden og bliver angrebet.

I forbindelse med Pürschfiskeri bruger jeg ofte forskellige bundrigs, så som Drop Shot, Texas eller Carolina rigs.

Ikke fiskeri for mig

Der er intet ulovligt i denne type fiskeri, det må jeg lige starte med at pointere. Men det er ikke en type fiskeri jeg bryder mig om. Jeg syntes det er forkert at tirre fisken til angreb. En fisk der bliver tirret har to muligheder, den kan svømme væk eller angribe. Det ligger ikke i dens natur at svømme væk, så oftest angriber den.

Jo, dette giver fisk, oftest mange fisk – jeg syntes bare det er forkert

 

Pürschfiskeri
Pürschfiskeri

Fisk der kan ses, er ofte lettere at fange – end bare at kaste agnet ud i søen og håbe der er fisk der man rammer

 

 

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....