Tremarella fiskeri med flåd

Når jeg fisker Tremarella fiskeri og det er med flåd, foregår det næsten altid med samme opsætning, uanset hvilket flåd det måtte være.

Dette er vist med Magic Trout Popper, men det kunne lige så godt være rasle versionen eller den noget slankere model Magic Trout Floater, opsætningen er helt den samme

Stort og uoverskueligt marked

Markedet for Tremarella flåd er kæmpe stort og helt uoverskueligt. Jeg har lagt mig fast på 4 forskellige typer og koncentrere mig om at bruge disse. Et langt tyndt flåd er perfekt de dage hvor de er temmelig sky og bider meget forsigtigt. Modstanden er minimal ved hug, men Tremarella effekten er også yderst beskeden grundet det slanke design. Popper modellen iver en fantastisk effekt i vandet og nogle kraftige trykbølger og er klart min foretrukkende flåd.  Det nye flåd fra Quantum Specialist Sensitive Pose er en kombination af før nævnte, designet gør fiskene ikke mærker særlig stor modstand ved hug, det meste af flådet er under vand, så det er minimalt hvad der skal til, at trække resten under vand. Den bredde krop giver en yderst kraftig effekt i vandet ved Tremaralla fiskeri.

Tremarella fiskeri med flåd
Tremarella fiskeri med flåd

Opsætning

Selve opsætningen er ens for alle typer af flåd og alle typer af kæder.
Kæderne, den ene ende af kæden fastgøres til hovedlinen via en normal blinkknude. I den ende monteres en 80 – 120 cm langt flurocarbon forfang og i enden en krog, jeg bruger normalt størrelse 10. Jeg starter oftest med et 120 cm forfang, bider det ikke prøver jeg at korte dette ned til jeg rammer længden for aktivitet.

Valg af flåd

Flåd, opsætningen er helt ens uanset hvilket flåd du vælger. Flådet monteres på din hovedline og låses fast til denne via det lille gummibånd. Under flådet monteres en vægt, her kan vælges mellem glas og blyvægt. Sidst nævnte kan yderligere opdeles i hurtigt og langsom synkende. Glas har den egenskab, at det er usynlig for fiskene og dens massefylde gør, at skal flådes belastes af en 3 grams vægt, kan du montere en 6 grams glasvægt. Glas vælges hvis du vil fiske højt i vandet og bly hvis du vil fiske dybt. Efter vægten sættes en gummi stopper på linen og denne afsluttes i en tre punkt svirvel. Jeg bruger altid en tre punkt svirvel, da det giver den bedste rotationseffekt af madding i vandet. I den anden ende af linen montere jeg et florucarbon forfang, igen på 80 – 120 cm og dette afsluttes med en krog.

Her kan grejet købes der er vist i ovenstående artikel

>> Tremarella flådet

 

 

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....