Tremarella stænger

Tremarella stænger er den absolut vigtigste del af Tremarella fiskeriet. Stængerne er teleskop stænger, som man ellers ikke ser så tit og ofte forbinder med discount.
Fælles for disse stænger er, at de er utrolig lette og ekstremt spinkle. En typisk Tremarella stang er 4 meter lange, og vejer fra 125 gram og opefter. De har en kastevægt på mellem 1 – 6 gram. Altså vi taler om utrolig let udstyr.

 

Quantum Magic Trout Pulseye
Quantum Magic Trout Pulseye

 

Bemærk, det er kun 1 stænger på billedet, Men pulseye stængerne fås i 4 forskellige varianter.

De er meget bløde og ekstremt bøjelige under udførelse af Tremarella fiskeri.

Ved at anvende særlige materialer, har det været muligt, at udvikle Tremarella stængerne ekstremt tynde, men alligevel super stærk og med en rygrad der tillader selv lange kast med ganske få gram og landing af selv store fisk.
De har en super-fin, meget følsom spids angiver der registrere selv det mest delikate bid.

Der er udeladt brugen af kork som et håndtag eller lignende og du har hånden direkte på skaftet. Udeladelse af håndtag er for at spare vægt, men endnu mere vigtigt du mærker og registrere fisken for en langt mere intens måde, en egenskab du ret hurtigt vil opdage og sætte stor pris på.
– Men man skal lige vende sig til det.

Lad dig ikke narre af de tynde stænger

Lad dig ikke narre af det tynde design, selv med de fineste modeller, er det let muligt også at lande store ørred på sikker vis.

Jeg har hørt flere forhandlere udtale sig om, at man sagtens kan fiske Tremarella fiskeri med en almindelig fiskestang. Det er noget sludder, du får aldrig den samme effekt, du bør investere i en rigtig Tremarella stang hvis du vil dette her.

Med konventionelle stænger er det meget vanskeligt at fiske med Tremarella teknikken. De er bare “stive” og ikke har den særlige opbygning Tremarella stænger har. Du vil sikkert møde en forhandler derude der vil prøve at prakke dig en sådan stang på, hold dig fra den, det er udelukkende stænger designet til formålet der virker.

‘Hvorfor teleskopstænger?

Til Tremarella fiskeri anvendes næsten udelukkende teleskopstænger. Det er ikke kun for at spare plads under transporten, men fordi denne opbygning tillader Tremarella teknikken at virke optimalt. På grund af opbygningen af stangen, hvor hver session sidder ind i hinanden, resultere dette i en langt mere følsom stang med langt bedre respons. Disse stænger transmitterer simpelthen vibrationer bedre. Ved at benytte almindelige stænger, hindres disse vibrationer og den krævede rysten er væk.

Mange lystfiskere meget svært at give slip på deres tykke og tunge stænger fordi dem har de fisket med i mange år. Så personligt var tilvendingen kæmpe stor. Så det tager lidt til fra man får en af disse nye moderne Tremarella stænger i hånden til man helt har vendet sig til den og svære er det, når man tager fat i den almindelige stang igen, den føles pludselig meget tung. 

De fleste Tremarella stænger er inddelt i forskellige klasser, nogle har 4 klasser, andre 6 klasser. Quantum serien som jeg benytter arbejder med 4 forskellige klasser.

Hver klasse har sin specielle opbygning, vægt og anvendelse.

Magic Trout Pulseye serien:

Pulseye 1  – længde 4.00 m  – kastevægt 1 – 3 g  – vægt 125 g

(Denne model levere super fint fiskeri med små kaste vægte såsom Tremarella glas kæder i 2-3 g)

Pulseye 2 – længde 4.00 m – kastevægt 2 – 4 g  – vægt 130 g

(Denne model levere super fint fiskeri med små kaste vægte såsom Tremarella glas kæder i 3-4 g)

Pulseye 3 – længde 4.00 m – kastevægt 3 – 5 g  – vægt 135 g

(Ideel til fiskeri med lette flåd i forskellige opsætninger feks. 2 grams flåd med 4 grams glas)

Pulseye 4 – længde 4.00 m – kastevægt 4 – 6 g – vægt 140 g

(Ideel til fiskeri med flåd i forskellige opsætninger feks. 3 grams flåd med 5 grams glas )

>> Læs om Glaskæder her.

Vælg det rigtige hjul til denne stang.

Ved tremarella fiskeri er det ekstremt vigtigt at have balance i stangen under fiskeriet, dette sikre du ved valg af det rigtige hjul. se det matchende hjul til denne stang her under.

>> Quantum Pulseye Hjul

Her kan grejet købes der er vist i ovenstående artikel

>> Quantum Pulseye

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....