Tremarella teknik

Hvordan fiskes der Tremarella

Tremarella teknikken er relativ simpel. Du skal få stangen til at vippe op og ned, hvordan du gør det, er sådan set op til dig selv. Jeg pøver her at forklare hvordan jeg gør det, noget der er relativt skånsomt for mine arme og skuldre. Når jeg fisker Tremarella placere jeg min pege finger på stangen i fiskeretningen. Min langemand og ringfinger placeres på hver side af hjulet, se billede.

Tremarella fiskeri
Tremarella fiskeri

Ved at lave en lille rystebevægelse i håndledet, så vil spidsen på stangen ryste kraftigt. Det er vigtige du udelukkende bruger dit håndled, bruger du hele armen risikere du skader samt Tremarella effekten laves forkert. Du vil hurtigt opdage hvor lidt der faktisk skal til, at få din stangspids til at bevæge sig kraftigt op og ned.

Tremarella fiskeri
Tremarella fiskeri

Udslag på stangen

Jeg plejer at fiske med et udslag på 70 cm fra top til bund af stangspidsen. Det er jo naturligvis håbløst at se og måle, det er blot fornemmelsen jeg selv har. Fisker jeg med rasleflåd (læs testen her) laver jeg lidt mindre bevægelser. Stangen skal holdes i en ca. 45 graders vinkel på vandet, dette for at få den bedst mulige Tremarella effekt samt spotte interessen fra fiskene bedst og hurtigst muligt.

Tremarellafisker
Tremarellafisker

Så snart jeg har kastet ud og har givet glasset eller blyet tid til at synke lidt ned, så begynder jeg stille og roligt Tremarella bevægelsen sammen med en meget langsom indspinning. Så snart jeg kan mærke eller se aktivitet ved flådet, stopper jeg med at ryste og ofte falder hugget her. Sker der ikke noget indenfor 5-10 sekunder starter jeg igen op med Tremarella effekten og lige så ofte falder hygget her, så værd opmærksom med spinne start. Når flåder nærmer sig lang, reducere jeg Tremarella effekten og sænker stangen stille og roligt ned mod vandet. jeg ser rigtig ofte fiskene følge med ind og hugge næsten når jeg løfter maddingen op af vandet, så vær opmærksom.

 

Del indlægget med dine venner....