Spinnefiskeri

Jeg har fisket spinnefiskeri i rigtig mange år. For nogle år siden begyndte jeg at fiske U.L fiskeri. For dem der ikke ved hvad det er, så står U.L for “Ultra Light”, altså grej der er ultra let.

Begrebet U.L spinnefiskeri bliver ofte lidt misbrugt syntes jeg, jeg mener ikke man fisker U.L, når man står med en fiskestang med en kastevægt på 10-14 gram og en line med en brudstyrke på 10kg. Det kan være en udfordring, helt enig, men det går under kategorien Let spin i min verden.

Rigtigt U.L udstyr

Når jeg kaster mig ud i U.L fiskeri, foregår det med min Quantum Smoke Vertical stang. Stangen har en kastevægt på 3-7 gram, er 1.98 cm lang og vejer kun 92 gram. Hjulet er et Quantum Accurist, der kun vejer lige over de 200 gram og den er udrustet med en 0,08 mm fletline med en brudstyrke på knap 4,5 kg.

Quantum Accurist
Quantum Accurist

Spinne stang

Stangen har en fantastisk action og det er en sand fornøjelse at fighte selv en 1 kilos fisk på dette grej. Den største fisk jeg har landet med dette grej, er knap 2,8 kilo, det var en fed fed oplevelse og den gentages forhåbentlig snart i  endnu støre målestoksforhold.

Det fede ved U.L fiskeri er den mere kontakt man føler at have med fiskene under fight. Jeg har hørt flere ytre sig om, at dette er en unødig risiko for at miste fisken og skade fisken, tja jeg har også fisket fisk på min havstang, så den giver jeg ikke meget for. Jeg har heller ikke bemærket smagen i fiskene har ændret sig, grundet den ekstra mælkesyre fiskene udvikler under den længere fight, som den ofte bliver længere med U.L gear.

Jeg vil ikke anbefale nybegyndere at kaste sig ud i U.L fisker, det kræver man kender sit udstyr og specielt håndtering af bremsen på hjulet, denne er der ret så meget brug for at kunne mestre. Men har du fisket i nogle år, kender dit udstyr – så kan det kun gå for langsomt med at komme i gang.

Quantum Smoke Vertical
Quantum Smoke Vertical
Quantum Smoke Vertical
Quantum Smoke Vertical

Stængerne jeg bruger til UL fiskeri

>> Læs om Quantum Smoke Vertical

>> Læs om Quantum Magic Trout Shorty

Endegrej

U.L spinnefiskeri foregår med micro blink, jigs, spinnere og woblere. Selv fisker jeg primært med Magic Trout Gambler, mini woblere, Magic Trout UL-Spinnere eller en stripper fra danske Kent Andersen.

>> Læs om Magic Trout spinneren

>> Læs om Magic Trout Gambler

 

 

 

 

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....