Valg af Bombarda flåd

Valg af Bombarda flåd, flydende kontra synkende Bombarda flåd, hvad skal man vælge? Jeg fiskede stortset kun med flydende Bombarda flåd I starten. I dag fisker jeg mest med et synkende flåd. Der findes kun et slags vejr, hvor jeg anvender et flydende flåd og det er i helt stille vejr med klart og rolig vand.

Det er min erfaring at ørreden under disse forhold opholder sig ganske tæt under overfladen og derved er den flydende Bombarda ideelt. Disse stille og rolige dage findes der heldigvis nogle af, men der er flere af de dage hvor der er vind og vandet er temmelig uroligt, på disse dage vælger jeg det synkende Bombarda.

Warplane

Jeg bruger modellen Warplane fra Quantum Specialist. Dette Bombarda flåd er designet I 3 forskellige modeller, alt efter hvor hurtigt denne skal synke.

> Den blå model synker ned I en dybde af 0-1 meter ved indspinning, altså bevæger sig lige over overfladen
> Den grønne model, lægger sig ned I 1-2 meters dybde ved indspinning
> Den sorte model, der sinker ned I 2-4 meters dybde ved indspinning

Alle flåd vil synke til bunden, hvis du intet foretager dig. Når du har kastet ud og indspinningen påbegyndes, er Bombarda flådet designet til at lægge sig I de forskellige dybder.

Jeg har tit tænkt på hvor hurtigt disse flåd sinker, altså fisker du I en sø der feks er 2 meter dyb og jeg gerne vil Fiske på bunden, hvilket flåd skal jeg så vælge? Det mest ideele er naturligvis at benytte det flåd, der hurtigst muligt befinder sig I den dybde man ønsker.

På tur i svømmehallen

Derfor tog jeg et eksemplar af hver model I en 15 grams version med I den lokale svømmehal. Vandet var 2,5 meter dybt og jeg målte tiden fra flådet lå I overfladen til dette ramte bunden. Naturligvis sank den sorte model noget hurtigere end den blå model. Ud fra disse malinger lavede jeg følgende tabel.

Warplane synke hastigheder
Warplane synke hastigheder

Ud fra denne tabel, kan der aflæses at et Bombarda flåd I model blå (0-1 meter) er 6,25 sekunder om at nå bunden på 1 meters vand. Den sorte model er kun 3,3 sekunder om det samme. Altså er synkehastigheden på den sorte model omkring det halve af den blå model. Ønsker jeg at Fiske tæt på bunden I en 5 meter dyb sø, så er valget af den sorte model indlysende.

>> Sådan kaster du med dit Bombarda flåd

>> Fiskeri med flydende Bombarda

>> Læs mere om Quantum Magic Trout Warplane

 

 

Relaterede sider:

Del indlægget med dine venner....