Vinterfiskeriet

Når isen tager til ved søerne går vinterfiskeriet for alvor ind. Den kolde tid på året, er kommet løbende rundt om hjørnet.

Det betyder bestemt ikke fiskesæsonen er overstået. Bare at påklædnings kræver en ekstra hånd og at der må fiskes på andre alternative måder end vi lige er van til ved søerne.

 

Vinterfiskeriet
3,12 kg Tiger ørred fanget under isen i Lundum Put and Take

Fiskeri under isen

I takt med temparaturen daler lukker mange af fiskesøerne til af is. Det betyder der må taget andre midler i brug, og her er elektriker rør virkelig et uundværligt stykke redskab til vinterfiskeriet.

I Danmark er det yderst sjældent at isen bliver så tyk at man kan sikkert gå ud på isen. Derfor er fiskeriet med elektriker rør metoden stærkt anbefalet og meget mere sikkert.

Fiskeriet foregår på den måde at man limer V delen fra en stangholder i enden på et elektriker rør. Derefter samler man den  længde af rør som man ønsker at skubbe sit agn ud fra kanten. Man laver et lille hul ved vandkanten. Her kan en gammel økse eller lignende komme handy til at banke hul på isen. Er isen rigtig tyk kan en sav også bruges.

Når man så endelig har fået banket hul på isen, Stykket sin stang holder i den frosne jord. Samlet sine elektriker rør er det tid til fiskeriet skal igang.

 

Vinterfiskeriet
Quantum Hypercast Freezer sat op til vinterfiskeriet

Vinterfiskeriet

Fiskekortet er betalt og fisketiden er startet. Man tager nu sit bund sæt up i form af en Bottom Detector eller en synkende bombarda. Sætter sin favorit bait på krogen og skubber rigget ind under isen.

Ved lige at sætte V holderen i enden på elektriker røret lige oven over bottom detectoren på linen. kan man nemt med den ene hånd holde på linen og lade den glide forsigtigt igennem fingerne i mens man med den anden hånd skubber elektriker rørende ud under isen. Vigtigt at hele tiden holde opspænd til dit rig under udskubningnn så det ikke falder af.

 

Kræver det specialt udstyr ?

Valg af dit grej til fiskeriet under isen. Da vinterfiskeriet ofte er under frysepunktet er stænger med større øjer en stor fordel. Da små øjer hurtigt bliver lukket til af is. Til fiskeriet kikker jeg efter en stang der har en sensitiv spids så jeg kan se de forsigtige hug og store øjer så de ikke fyser til. Bottom stangen er helt perfekt med de udskiftelige spidser så man kan bruge stangen hele året rundt. Den kommer med 3 forskellige spidser, hvor den ene er med store øjer specilet er til vinterfiskeriet.

Et andet alternativ ville være dem lille Quantum hypercast Freezer stang. Stangen er specialt bygget til fiskeriet ude på isen, men den virker også helt perfekt inde fra kanten. Stangen er med store øjer og er i 2 forskellige hårdheds kategorier.

Til mit vinterfiskeri brugte jeg soft versionen for at gøre det lidt ekstra sjovt. Freezer stangen er ikke specielt lang, hvilket gær den super nem at håneret og fighte fisken ved det lille huld i isen. Et lille str 10 fastspolehjul, passende størrelse til stangen. Man kunne også med fordel vælge et hjul med baitrunner funktion. Mit valg af line om vinteren falder til en nylion line da den fyser meget mindre til. Flet liner har tildens at optage en lille smule vand som kan resultere i en frygtelig ballade når temparaturen er under frysepunktet.

 

Vinterfiskeriet
Når temparaturen går under frysepunktet

Et par timer ved vandet bliver hurtigt koldt. Så husk en gang kaffe eller varm kakao til lige at holde varmen oppe på. Der er heller ikke noget der hjælper på humøret som engang bagerbrød. Husk at have det sjovt ved vandet. Lav en hygge tur ud af fiskeriet når man alligevel har våget sig ud i kulden.

 

Vinterfiskeriet
Lundum Levere varen igen og igen !

Selv om vinterfiskeriet kan være svært når det er koldt kan det sagtens lade sig gøre. Jeg finder personligt Put and take søer med små jævntlige udsætninger nemmere her i vintertiden. Da bare en håndfuld fisk kan være med til at sætte gang i de fisk der i forvejen går i søen.

Et lille tip med på vejen

Prøv noget alle andre ikke gør. Jeg havde stor held med Magic Trout baiten med Cheese. Bruger alle i søen bait med Garlic smag kender fiskene duften og mister den der wow effekt. Prøv lidt forskelligt der findes utrolig mange forskellige smags varianter af bait idag. evt en regnorm poppet op med en pilot kugle fra bunden kan også  være effektivt. De kan dog være svære at grave når jorden er frossen.

Ellers har jeg ikke andet end at sige Knæk og Bræk her fra.

 

Husk at Like vores facebook side så du kan følge med når der kommer nye spændende nyheder.

>> Tremarella – moderne ørredfiskeri facebook side.

 

Del indlægget med dine venner....